Výkup nemovitostí jako odpověď na hrozící dražbu

Hrozba exekuce a dražby nemovitosti, to jsou věci, které se nesmí podcenit. Máte před sebou podobný problém, u kterého hrozí, že bude brzy eskalovat? Můžete se rozhodnout, že byt či dům prodáte, zaplatíte dluhy a začnete znovu. Na začátku je krátký formulář, v němž se představíte a popíšete svou situaci. Nebo raději zavoláte? Po prohlídce nemovitosti specialistou je stanovena odhadní cena. A peníze můžete dostat už do 48 hodin. Přímé, rychlé a transparentní jednání je samozřejmostí. Pokud budete chtít, nemusíte se ani stěhovat. Nabízí se možnost zůstat a platit dohodnutý nájem.

Prodej v dražbě je nevýhodný

Scénář je jasný, pokud je problém už za dveřmi, bude nejlepší udělat vše pro to, abyste mu předešli. Už jen proto, že případná opakovaná dražba znamená nižší vyvolávací cenu. Výkup nemovitostí je vždy výhodnější variantou, protože vyvolávací cena ve dražbě je na dvou třetinách znaleckého posudku. Pokud se nepodaří prodej napoprvé nebo napodruhé, budou dražby ještě dále pokračovat, a to až do momentu prodeje. Za svou nemovitost pak dostanete třeba jen zlomek odhadní ceny, který ani nebude stačit na umoření exekuce nebo jiných dluhů. Nejhorším možným scénářem je tedy nedělat vůbec nic, tiše sledovat, co se děje a čekat, že se vše vyřeší samo. Rozhodně to tak nebude a ve finále můžete přijít o hodně. Pokud se rozhodnete aktivně jednat, postup nemusí být vůbec složitý.

  • Oslovení a následná prohlídka nemovitosti. Při ní pak nezávislý odhadce stanoví kupní cenu.
  • Rozhodnutí je vždy na klientovi. Znamená to, že dostane čas. Tolik času, kolik právě potřebuje.
  • Vyplacení peněz následuje obratem po podpisu kupní smlouvy. Rychlost je zde totiž prioritou!

V jakých situacích lze využít tuto službu?

Už si nevíte rady s hypotékou a máte dojem, že je tento úvěr nad vaše možnosti? Máte velké dluhy nebo exekuce a chtěli byste se jich konečně zbavit? I to jsou otázky, které si klade každý, kdo přemýšlí o rychlém výkupu nemovitostí za hotové. Vše může proběhnout bez asistence realitní kanceláře, a tedy bez placení provizí. Dostanete férový návrh, který můžete odmítnout, nikdo vás rozhodně nebude k ničemu nutit, jde o svobodné rozhodnutí každého majitele nemovitosti. Vyhnout se dražbě nebo jiným nepříjemnostem, prodat za hotovost, se kterou bude možné dále pracovat (například si pořídit jinou nemovitost a začít znovu), to je zde základní motivace. Podíly, zástavy nebo insolvence? Nic nemusí být vážnou překážkou k dalšímu jednání. Zkušení specialisté si poradí s různými výzvami.

Čeho se může týkat výkup nemovitostí?

Nejde jen o byty v osobním či družstevním vlastnictví. Výkup nemovitostí zahrnuje i chaty nebo rodinné domy, případně zahrady, pozemky a například i pole a lesy. Pokud hrozí v brzké době nepříjemná exekuce nebo jen potřebujete rychlou hotovost, je tento postup jednou z možných variant. Servis je bezplatný, až do okamžiku podpisu smlouvy si můžete všechno ještě rozmyslet. Výkupy lze provést kdekoliv v ČR, neomezují se tedy jen na některé regiony. Nerozhoduje také právní stav nemovitostí nebo jejich aktuální vzhled. Může jít také o stavbu, která vyžaduje nutnou rekonstrukci. Vykoupit lze i půdu, garáž nebo chalupu, stejně jako například podíl na nemovitosti.

Řešení pro finanční problémy

Nepovedl se vám podnikatelský záměr a máte dluhy, které směřují rovnou cestou k insolvenci? Chcete žít v jiném městě, láká vás menší byt? Potom je výkup nemovitostí určen přesně pro vás. Zpeněžit nemovitý majetek můžete i během příštích několika dnů. Vhodná volba, když jde hlavně o čas, která zachrání, co se ještě zachránit dá. I tak by se dal popsat výkup nemovitostí za hotové, jenž se může stát realitou už po dalším víkendu. Specialisté na právo a nemovitosti s vámi budou jednat maximálně férově. Zastoupí vás při jednání s exekutorem nebo katastrem nemovitostí. Na začátku je krátké osobní setkání. Přímý výkup je k dispozici všem, kdo potřebují rychle peníze, nikde nedostanou úvěr a mají finanční potíže, které chtějí co nejrychleji vyřešit.

Komentáře

Komentáře