Mobilní domy jsou vhodným zázemím pro celoroční bydlení

Snadno se přestěhovat, a přitom žít komfortně. Chtěli jste se někdy přemístit do jiného regionu i s domem? Nemusíte opouštět stávající bydlení, stačí, abyste si pořídili mobilní dům, který bude putovat všude s vámi, pokud mu najdete vhodný pozemek. Vzhledem k tomu, že ceny nemovitostí za poslední roky výrazně vzrostly, znamená tato varianta zajímavou alternativu pro mladé rodiny. Proč nežít poblíž přírody? Navíc moderně, protože pohodlí chybět rozhodně nebude. Minimum starostí s údržbou, ekonomické vytápění nebo chlazení během letních měsíců. A k tomu životnost, která se počítá na dlouhá desetiletí. To vše jsou v kostce výhody podobných domků, dáte jim příležitost i vy?

S hypotékou rozhodně můžete počítat

Kdo nemá dostatek hotovosti, řeší pořízení nemovitostí úvěrem od banky. Hypotéka je fenomén moderní doby, ale jako taková s námi je už několik generací. A protože se doba neustále dynamicky mění, můžete si ji sjednat i na dnešní modulový dům. Je možné ho zkolaudovat podobně, jako každou jinou stavbu. Pro hypotéku je nutné, aby byl mobilní dům pevně ukotven v zemi, banky mohou vyžadovat ručení jinou nemovitostí nebo třeba pozemkem. Odhad ceny a další dokumenty už jsou podobné, jako u klasických bytů a domů. Jde tedy o proces, který už možná znáte od přátel a známých. Jednoduše řečeno, banka potřebuje klienty a tento styl bydlení je v kurzu. Proč by se to nemělo efektivně spojit, že?

Jak dlouho se mobilní dům staví?

Je to velmi různorodé, obecně platí, že je to mnohem rychlejší cesta než klasická stavba domu z cihel, malty nebo kamene. Pokud plánujete jít na penzi z města na venkov, jsou modulové domy vhodná alternativa. Uspořádáte si je přesně podle sebe a pak už stačí jen zařídit si zahrádku nebo malý bazén, jednoduše vše, co vám bude dělat radost. Vyrábějí se ve velké hale, práce postupují rychle. Mohou být vaše už několik týdnů po podpisu smlouvy. Tak dlouho se klasické domy nestaví a když se připočte stavební dozor, drahý materiál a další věci, nebude mobilní dům atraktivnější? Mimochodem, rozhodně neplatí, že dostanete na výběr jednu variantu, kolem níž se musí všechno točit. Variabilita je tajným trumfem těchto domků. Co vše si lze vybrat? Interiér je možné vyladit k obrazu svému.

Vhodná alternativa k chatě

Chcete spíše rekreační objekt? I tehdy může modulový dům představovat vhodnou alternativu, protože je v nižší cenové hladině než některé modernizované chaty. Platí však, že v dobře zateplené stavbě lze bydlet celoročně, a to jen s minimální údržbou. Výdaje na vytápění jsou nízké, počítá se s energetickou třídou B. Ve srovnání se zděným domem starým padesát let je to opravdu značný rozdíl. Pokud chcete mít v tomto směru jen minimum starostí, zvláště pokud ceny energií neustále rostou, je to velký podnět k zamyšlení. Moderní, trvanlivé, a přesto lehké materiály, to je alfa a omega těchto staveb. Co dalšího je ještě předností?

  • Malý ekologický dopad. Žijete v souladu s přírodou a myslíte na budoucnost? Jasná volba.
  • Historie, která se píše už od poválečných let v USA. Vsadíte tak na opravdovou tradici.
  • Vkusná pergola, altán nebo další součásti této stavby? Mobilní dům je hodně variabilní.

Nepotřebujete příliš velký prostor?

Moderní život se odehrává venku, cestujeme víc než kdy dříve. Právě proto už nepotřebujeme velké domy, o které bychom se museli důkladně starat a modernizovat je. Modulový dům má jen to, co k životu skutečně potřebujete a nabídne dostatečný prostor i pro mladé rodiny. Lze si je přizpůsobit v maximální možné míře, stěhování pak zajistí jeřáb a kamion, vše půjde hladce. Instalovat se dají na různých místech, jde o nenáročný proces, který svěříte spolehlivým odborníkům.

Komentáře

Komentáře