Jak ušetřit na energiích? Zvolte tepelné čerpadlo pro rodinné domy i průmysl

Moderní způsoby vytápění nabídnou mnoho různých výhod, které se týkají větší efektivity a zároveň provozu, který je šetrnější k životnímu prostředí. V posledních letech se velké pozornost těší hlavně tepelná čerpadla. Jaké výhody nabízí a z jakých konkrétních druhů můžete vybírat? To se dozvíte v tomto článku.

zdroj: mastertherm.cz

Účinná tepelná čerpadla pro rodinné domy

Pokud hledáte způsoby, jak snížit účty za energie, rozhodně zvolte tepelné čerpadlo jako variantu pro vytápění rodinného domu. Většina tepla je totiž získávána rovnou z vašeho okolí, což je ekologické a zároveň cenově skutečně velmi zajímavé. Není se tak čemu divit, že jsou tepelná čerpadla pro rodinné domy součástí snad každé novostavby.

Vhodné řešení i pro vytápění průmyslových budov

Skutečně vysokou efektivitu a schopnost vytápět i větší budovy nabídnou tepelná čerpadla pro průmysl. Dají se poměrně snadno přizpůsobit místu využití pro maximální využití jejich nabízeného potenciálu. Instalace takového řešení se opět pozitivně promítne do snížení cen za energie nutné pro udržování teplotního komfortu v halách, kancelářích, provozech a na podobných místech.

Konkrétní modely tepelných čerpadel

Volba kvalitního tepelného čerpadla MasterTherm může mít hned několik různých podob. Například tepelné čerpadlo vzduch – voda nabídne výborný poměr ceny a výkonu spolu se snadnou instalací. Nevýhodou je však horší účinnost při silnějších mrazech. Takové tepelné čerpadlo země – voda vyniká dlouhou životností, tichým chodem a vysokými úsporami při používání. Nevýhodou v tomto případě však jsou vyšší investiční náklady a složitější instalace, která vyžaduje vrt. Třetí variantou je tepelné čerpadlo voda – voda, které nabídne nižší pořizovací náklady a vysoký topný faktor. Tato možnost je však použitelná pouze v některých lokalitách.

Komentáře

Komentáře