Závěsné toalety s sebou přinášejí překvapivé množství výhod

Koupelna a toalety patří k místnostem, po kterých kromě estetičnosti vyžadujeme také praktičnost a funkčnost. Mnoho lidí tak v současné době přistupuje k větším či menším rekonstrukcím těchto místností. Pokud je to i váš případ, jistě jste zjistili, že jedním z moderních trendů je zavěšování, a to nejen nejrůznějších skříněk či poliček, ale také umyvadla či toalety. Pojďme si poslední uvedené přiblížit trochu více.

Hygieničnost, estetičnost i pohodlí

Zavěšování má nejen funkci estetickou, ale také hygienickou. Závěsný koupelnový nábytek, umyvadlo či závěsné WC totiž umožňují snadnější a důkladnější úklid. Zároveň také díky neustále proudícímu vzduchu omezují riziko tvorby plísní, které jinak kvůli všudypřítomné vlhkosti může být v koupelně určitým problémem.

To ale zdaleka nejsou všechny výhody tohoto typu toalety. Pokud se totiž rozhodnete záchod zavěsit, můžete si sami zvolit výšku od země tak, aby byla toaleta co nejpohodlnější. Obecně doporučovaných je čtyřicet centimetrů od země, ale v případě, že jste výrazně vyšší či naopak menší postavy, můžete si jednoduše několik centimetrů přidat či ubrat.

Mnoho lidí se obává nosnosti závěsných systémů, to je ale zcela zbytečné. WC sedátko je totiž testováno na hmotnost až čtyř set kilogramů. To je více než hmotnost, na kterou jsou testovány běžné na zemi stojící toalety.

Překvapivě snadná montáž

V neposlední řadě je toaleta zavěšená na zeď mnohem tišší při splachování i napouštění vody, neboť nádržka je zabudovaná ve zdi. Samozřejmostí je také ovládací tlačítko, které umožňuje výběr ze dvou možností splachování, díky kterému tak dochází k úspoře vody. Tato WC mísa není nikterak náročná či složitá ani na instalaci. V závislosti na zvoleném předstěnovém modulu ji lze namontovat téměř kamkoli, do zděných rodinných domů, bytových jader i dřevostaveb.

Komentáře

Komentáře