Rohová skříň zajistí dostatek úložného prostoru a vyplní nevyužité místo v interiéru

V případě, že se chystáte na nákup nového nábytku, je jistě dobré přemýšlet nad jeho vzhledem a konstrukcí, potažmo dalšími parametry. Častou chybou v mnoha českých domácnostech je stav, kdy jsou zbytečně nevyužité rohy místností. Nábytek pak zabírá místo, jež by mohlo zůstat volně průchozí. Dochází k výraznému optickému zmenšení interiéru. Proto je vhodné při výběru neopomenout rohové skříně.

Zaprášené kouty se díky rohové skříni stanou minulostí

Rohová skříň přináší do většiny domácností hned několik zásadních výhod. V první řadě prostor v koutu pokoje, který mnohdy zůstává zcela nevyužitý, můžete zaplnit a mít díky tomu další praktické místo pro uskladnění oblečení a dalších předmětů, jež je vhodné nenechávat jen tak volně ležet v bytě.

Zajímavým řešením jsou šatní skříně v rohové podobě. Hodí se zejména do menších domácností, kde už tak máte problém s nedostatkem volného prostoru. Podobně jsou vynikajícím nápadem rohové skříně do ložnice, v nichž snadno uschováte ložní povlečení a prádlo, aniž by nábytek nějak zásadním způsobem narušil vzhled pokoje.

Rohová skříň je bezpečná a nezklame ani z estetického hlediska

U rohové skříně lze vyzdvihnout praktičnost, zároveň ale také eleganci. Pakliže je vytvořená na míru, umně zapadne do celkového prostoru a naváže na ostatní nábytek v pokoji. Nikde nevyčnívají hrany, což je dobré i z hlediska bezpečnosti, zvláště máte-li doma malé děti.

Podobně jako u ostatních skříní je i pro ty rohové důležité vnitřní členění. Před nákupem si tudíž důkladně promyslete, nač rohovou skříň budete chtít využívat. Podle toho pak zvolte počet přihrádek a poliček, respektive jejich velikost.

Nechte si poradit od profesionálů

Z hlediska designu lze dnes rohové skříně pořídit v takřka nepřeberném množství variant. Záleží tedy hlavně na vašem vkusu. Není na škodu se v tomto ohledu poradit s odborníky, případně samotnými prodejci, kteří mají s tímto typem nábytku dostatečné zkušenosti.

Komentáře

Komentáře