Výhody a nevýhody horizontálních žaluzií

Moderní doba nabízí pestrou paletu stínící techniky do plastových i dřevěných oken. Někdo si potrpí na venkovní rolety, které dokážou ochránit před hlukem i sluncem. Jiní nedají dopustit na tradiční horizontální žaluzie.

Pokud nechcete anebo nemůžete investovat do drahého předokenního stínění, dejte šanci interiérovým žaluziím. Pro někoho jsou nemoderní, přesto musíme oponovat. Horizontální žaluzie jsou praktické, účinné a designové.

Stačí zatáhnout a je to

Horizontální žaluzie oceníte nejen během parných letních dní. Přijdou vhod, když vám svítí sluníčko do interiéru při sledování televize. Po noční směně se potřebuje vyspat každý. Nemusíte dělat nic náročného, stačí jen stáhnout žaluzie a problém je vyřešen. Nedopusťte, abyste měli v létě z pokojů nejen z jižní strany skleník!

Proč zrovna žaluzie?

Důvodů, proč si pořídit horizontální žaluzie, je mnoho. Na první pohled zaujme přijatelná pořizovací cena. Na to slyší každý. Hlavním kritériem je ovšem udržení snesitelné teploty v letním období. V zimě si žaluzie jednoduše odtáhneme a sluníčko proudí směle dovnitř. Když máme žaluzie v chladném roku zatažené, aspoň z části zabráníme úniku drahocenného tepla. Lamely se regulují dle našeho vedení. Ovládat je můžeme ručně i na elektrický či solární pohon. Nutno říci, že žaluzie nezachycují tolik prachu a nečistot jako klasické závěsy, a proto jsou snadné na údržbu. Stačí vlhký hadr a je to. Také existuje spousta vychytávek, jak si s prachem poradit. Žaluzie je možné vybírat z mnoha trendy odstínů, estetický účinek je tedy zaručen. Toto interiérové stínění je umístěno vevnitř, takže odpadá strach z poničení povětrnostními vlivy.

A nevýhody?

Z hlediska udržení tepla není účinnost horizontálních žaluzií srovnatelná s jinými druhy stínění, ale i přesto mají něco do sebe. Pokud se nebudete o lamely dobře starat, půjde prach hůře odstranit. Ale to je jasná věc!

Komentáře

Komentáře