Stěhování po Praze? Jedině se zkušenými stěhováky

Stěhovat se po Praze není žádný med. Představa, že ve svém autě postupně odvozíte všechen nábytek mezi starým a novým bytem, a ušetříte tak za stěhováky, je úsměvná. Vzdálenosti nejsou malé, vždyť mezi jednotlivými konci Prahy najedete třeba i 40 km. A navíc čas strávený v zácpách vás rychle přesvědčí o tom, že si na stěhování po Praze musíte najmout přece jenom dobré stěhováky.

Stěhování v rámci Prahy snad alespoň jednou v životě potká většinu Pražáku a přistěhovalců do hlavního města. Když se nestěhujeme do většího (nebo menšího) bytu, tak stěhujeme alespoň svoji firmu, či se stěhujeme se svým zaměstnavatelem. Pendlování mezi čtvrtěmi je běžné. S dobrou stěhovací firmou se to dá zvládnout.

Existují dvě možnosti, jak si zabalit

První je pustit se do balení svépomocí. Můžete si zcela sami pořídit krabice i další balicí materiál, anebo, pokud už máte objednanou stěhovací firmu, je možné o tyto věci požádat přímo ji. Dobrá firma zaměřena na stěhování Praha vám obvykle dodá veškerý potřebný balicí materiál – krabice, bublinkovou fólii, případně i lepicí materiál. Menší věci, nádobí a oblečení si balíme svépomocí, velký nábytek se nebalí, pokud o to nepožádá stěhovací firma. Obvykle jej v případě nutnosti balí sama.

Druhá možnost je nechat se přestěhovat na klíč. Se vším všudy. Tedy po zabalení posledního šroubku či poslední ponožky, kterou doma máte. I takovou službu lze u profi stěhovací firmy objednat.

Který způsob si vybrat? Pro někoho je nemyslitelné, když mu někdo balí osobní věci. Jiní z nás jsme zas s časem na tom tak špatně, že vítáme tuto službu všemi deseti.

Dobře zabalit, znamená snadno vybalit

Obvykle si myslíme, že to nejhorší nás čeká, když balíme. Opak je pravdou. Horší je to s vybalováním. Abyste se v novém neztratili ve změti hlava nehlava nastěhovaných věcí, je nutné celé stěhování naplánovat systematicky, a hlavně vše dobře a přehledně zabalit.

Vždy balte věci k sobě tak, jak je pak budete vybalovat. Takže třeba zásuvku po zásuvce, všechny věci z jedné police v komoře k sobě, veškeré sportovní věci pospolu apod. Věci neházejte jen tak hlava nehlava do stěhovacích krabic, ale balte je ještě do pytlíků. Citlivé vždy prokládejte kartonem, nebo obalujte bublinkovou fólií. Každou krabici pak pečlivě označte – ze které místnosti věci z ní pochází a co přesně obsahují. Čím více a podrobněji se rozepíšete, tím snadněji pak tyto věci nejen najdete pro rychlé upotřebení, ale i vybalíte.

Pečlivě je třeba zabalit i oblečení. Zapomeňte na pytle, do kterých se vše zmuchlané naháže. Oblečení je nutné přestěhovat tak, aby se mu „nezkřivil ani vlásek“. Věci stěhujeme poskládané do krabic a hezky roztříděné. Na pověšené věci na ramínkách si pořiďte speciální krabici na zavěšení. Ano, i takové existují.

Profesionální stěhování v Praze nabízí Vektos

Vektos přesně ví, co obnáší stěhování po Praze. Poskytuje služby stěhování bytů a domů, firem a kanceláří, skladů i obchodů. Přestěhuje vás odkudkoliv a kamkoliv v rámci Prahy, ale i mimo Prahu. Neodmítá ani zakázky stěhování třeba pouze v rámci jednoho objektu, stěhování bez výtahu, stěhování nadrozměrných a těžkých věcí, či vyklízení nemovitostí. Za sebou má 10 let zkušeností a celou řadu spokojených klientů.

Komentáře

Komentáře