Kvalitní matrace je základ, ale doplňky jsou neméně důležité

Spánek je pro naše tělo nesmírně důležitý. Během spánku tělo načerpává potřebnou energii do nového dne, a tak je důležité, abyste spali nejen na kvalitní matraci, ale dopřáli si také vhodné doplňky, které napomohou váš spánek ještě zkvalitnit.

Chrániče matrací jsou základ

Hygiena je důležitá a platí to i o spánku. Proto jsou chrániče matrací nezbytnou součástí každé matrace. Chrání matraci před znečištěním a mechanickým poškozením, takže prodlužují celkovou životnost matrace. Matracový chránič zlepšuje osobní hygienu během spánku a udržuje neustále matraci čistou. Je důležité ho pravidelně sundat a oprat, ideálně na 60 stupňů. Chrániče jsou ale i skvělá ochrana proti roztočům, bakteriím, choroboplodným zárodkům a mikroorganismům.

Lamelový rošt je nejlepší oporou pro matraci

Lamelový rošt napomáhá větší elastičnosti matrace a lepšímu přizpůsobení vašemu tělu. Například na dřevěném roštu je matrace při zatížení příliš stlačena, díky lamelovému roštu se matrace více prohne a tím se šetří. U lamelových roštů je důležitý počet lamel – obvykle to bývá 28 nebo 42. Lamelové rošty mohou být i polohovatelné, což oceníte například u sledování televize, nebo pokud vás trápí zdravotní obtíže. Doporučují se i lidem se sníženou pohyblivostí či starším osobám.

Už máte svůj anatomický polštář?

Anatomický polštář je tvarovaný podle lidského těla tak, aby napomáhal udržet optimální polohu hlavy. Tím uvolňuje krční páteř a svalstvo. Díky tomuto polštáři si dopřejete relaxační spánek, který vás nabije dobrou náladou a potřebnou energií, kterou využijete během dne. Navíc nutí vaše tělo, aby leželo ve správné poloze – a správná poloha při spánku je velmi důležitá. Pokud vás často bolí také záda, se změnou polštáře se vaše problémy brzy upraví.

Dopřejte si spánek, o kterém jste vždy snili. Probouzejte se každé ráno jako znovuzrození.

Komentáře

Komentáře