Jedete do zahraničí? 3 tipy pro výběr správného cestovního pojištění

Vyrážíte do zahraničí a chcete mít jistotu, že máte o všechno postaráno? V takovém případě se rozhodně neobejdete bez cestovního pojištění. Jde o prevenci proti případnému úrazu či jiné situaci, kdy bude nutný záchranný zákrok nebo ošetření na území jiného státu. Na co všechno je potřeba pamatovat při sjednávání cestovního pojištění a jaké doplňkové služby můžete získat navíc? To se dozvíte v tomto článku.

Vyberte si limit pojistného plnění

U většiny pojišťoven máte na výběr z několika variant balíčků. Jedním z rozdílů bývá maximální výše pojistného plnění. Dále nabízí některé rozšířené verze pojištění i odškodnění při ztrátě zavazadel, denní odškodné, pojištění sportovního vybavení nebo nadstandardní asistenční služby. Rozdíl v cenách za základní variantu a model se všemi dalšími doplňky není nijak velký, ale nabízí mnoho dalších výhod. Při plánované sportovní dovolené nezapomeňte také na to, že rizikovou aktivitu je potřeba uvést, aby se na ní vztahovalo případné pojistné plnění. Při vyplňování smlouvy nezapomeňte správně uvést cílovou destinace, počet dní na dovolené a údaje k osobám, pro které pojištění sjednáváte. Během pobytu v zahraničí mějte u sebe asistenční kartu s číslem pro rychlé spojení s pojišťovnou, která vás bude navádět, jak postupovat v případě pojistné události.

K cestovnímu pojištění si přidejte doplňkové služby

Kromě samotného cestovního pojištění se můžete připravit i na jiné nečekané události. To se hodí například při cestování autem, kdy využijete službu autocare kryjící výdaje za odtah v případě nepojízdnosti vozidla na zahraničním území. K dispozici je i pojištění stornování dovolené, takže se vám může vrátit až celá uhrazená částka pokud se z určitého důvodu rozhodnete, že jet nemůžete. Maximální výše však může být 150 000 korun. Pokud rádi cestujete s elektronickým vybavením, je možné přidat i pojištění elektroniky. Vztahuje se například na digitální fotoaparát, kameru, mobilní telefon nebo notebook, kdy limit pojistného plnění je 40 000 korun.

Pohodlné a rychlé sjednání online

Pojišťovna Generali nabízí pohodlné a rychlé sjednání cestovního pojištění online. Během několika kliknutí si navolíte potřebné pojištění, přidáte doplňky a zadáte osobní údaje. Následně uhradíte celkovou částku kartou nebo převodem z účtu a můžete tisknout asistenční kartičku a bez obav se vydat na cestu. Všechno tak pohodlně zvládnete i pár hodin před samotnou cestou, takže vyrazíte pojištění klidně i na last minute zájezd koupený před chvílí. Kromě časové úspory ušetříte při sjednání online i peníze. Je zde totiž sleva 15 % ke každé smlouvě uzavřené přes internet, takže získáte nejlevnější pojištění na trhu.

Komentáře

Komentáře