Plánujete pořízení stavby ohleduplné k přírodě? Využijte zelenou hypotéku, ušetříte!

Sníte o vlastním bydlení? Rozhodli jste se jednou pro vždy skoncovat s bydlením v pronájmu? Sdílené bydlení s přáteli vám přestalo poskytovat dostatek soukromí? Rozhodli jste se odstěhovat od rodičů? Máte stabilní příjem, nechcete plýtvat prostředky a jste rozhodnuti pořídit si vlastní nemovitost hned?

Hypotéka vám usnadní cestu k získání vlastního domu, bytu i pozemku

Pokud jste doposud platili nájem či začali vydělávat teprve nedávno, je pravděpodobné, že se vám nepodařilo naspořit sumu, která by na pořízení vysněné nemovitosti stačila. Nemusíte si ale zoufat. Řešením je hypotéka, kterou nejen u nás, ale i v ostatních zemích západního světa využívá drtivá většina populace. Pokud totiž nepatříme mezi malé procento lidí, o jejichž materiální zajištění se postarali bohatí rodiče či příbuzní, případně třeba vyhráli v loterii, je pro nás hypotéka obvykle jedinou možností, jak získat vlastní bydlení.

Rodina potřebuje dostatek prostoru

Zejména v případě, že už jsme založili rodinu a kromě životního partnera máme i děti, roste naše touha po domě se zahradou. Chceme totiž zajistit dostatek pohodlí celé rodině, a hlavně našim nejmenším. A právě pro ně nabízí pobyt na zahradě možnost bezpečných her na čerstvém vzduchu pod naším přímým dohledem i ve chvílích, kdy nemáme čas vyrazit na dětské hřiště, do parku anebo do lesa. Přímo u domu můžeme zbudovat dětské hřiště se skluzavkou, umístit bazén nebo postavit zahradní domek, v němž naše ratolesti najdou úkryt před sluncem i deštěm, soukromí, a dokonce i přístřeší při letním přespávání mimo domov.

Jak získat co nejlevnější hypotéku?

Každý se snaží získat hypotéku s co nejvýhodnějšími podmínkami. A rozhodneme-li se šetřit přírodu, jsme na nejlepší k cestě k výrazné úspoře. Stačí postavit nebo zrekonstruovat vybranou nemovitost chytře a s ohledem na životní prostředí. Jakmile se rozhodneme pro nízkoenergetickou nebo dokonce pasivní stavbu, uděláme velkou službu naší planetě. Rok co rok ušetříme nemalé částky za vytápění. A dokonce získáme i levnější hypotéku. Zelenou hypotéku můžeme chápat jako odměnu za náš ohleduplný přístup k přírodě. Pokud jsme zastánci ekologie, rozhodně si úsporu zasloužíme. A ostatní zelená hypotéka motivuje, aby začali o ekologickou zátěž omezili.

Jaké jsou výhody zelené hypotéky?

Se zelenou hypotékou od Hypoteční banky získáme slevu ve výši 0,15 % z úrokové sazby. A to není vše. O 45 % se sníží cena pojištění nemovitosti a na pořízení energetického štítku budovy ušetříme 30 %. Navíc budeme mít odhad nemovitosti zdarma.

Jak zelenou hypotéku získáme?

Předložit budeme muset Průkaz energetické náročnosti budovy třídy A nebo B.

Komentáře

Komentáře