Vyplatí se koupě dřevostavby na klíč? A jak můžete ušetřit při jejím pořízení?

Stále ještě hledáte ve změti drahých realit a šílených sazeb hypoték cenově výhodné a rychlé řešení vlastního bydlení? Dřevostavby na klíč jsou možným řešením právě pro vás. V čem tkví jejich výhody? Liší se nějak od zděného domu? A vyplatí se jejich koupě?

Ekologicky

Dřevostavby jsou stále oblíbenější alternativou k tradičním zděným domům. Výhody lze spatřit hlavně v oblasti financí. Důležitý je ale také ekologický pohled na věc. Jednou z hlavních výhod dřevostavby na klíč je rychlost výstavby, neboť stavba „na sucho“ umožňuje rychlou a efektivní montáž. Navíc má nízké energetické nároky, což z ní činí atraktivní volbu pro ty, kteří chtějí snížit svou uhlíkovou stopu a účty za elektřinu. Dřevostavby jsou navíc plnohodnotnou alternativou ke klasickým zděným domům. Zvenku ani zevnitř nepoznáte, že se nejedná o zděný dům. Dřevostavby na klíč proto nabízí četné výhody pro ty, kteří hledají rychlé i cenově výhodné řešení bydlení.

Výhodně

Jak už víme, dřevostavby nabízí množství skvělých výhod. Jednou z nich je často nižší pořizovací cena než u zděného domu. Cena se může lišit v závislosti na velikosti budovy a požadované úrovni přizpůsobení. Můžete si vybrat z různých typů domů. A to od bungalovu, přes dvougenerační dům, ale také si stvořit modulovou dřevostavbu na míru. Přesnou cenu vám tedy neřekneme, vždy se odvíjí podle vašich požadavků a preferencí. I když bude váš výběr vycházet cenově výše, z dlouhodobého hlediska je dřevostavba v každém případě výhodnější variantou. Hlavně pro její nízkou energetickou náročnost a nižší náklady na údržbu. Proto je před nákupem klíčové zvážit nejen počáteční náklady, ale také dlouhodobé přínosy.

Jak ušetřit ještě více

Možností, jak ušetřit při nákupu dřevostavby na klíč, je několik. Jednou z cest je rozhodnout se pro plynový topný systém, který má oproti jiným topným systémům nižší pořizovací a instalační náklady. Dalším způsobem, jak ušetřit peníze, je upřednostnit výdaje na základní položky, jako je konstrukce budovy a izolace, a zároveň odložit nákup nepodstatných položek, jako je nábytek a spotřebiče.

Komentáře

Komentáře