Výhody, proč zvolit byt z developerského projektu

Vlastní bydlení je cíl mnoha z nás. Ať už jste spíše typ do centra města, který rád navštěvuje kavárny a restaurace, nebo byste se raději procházeli někde blízko přírody, neměli byste při výběru projektu zapomínat na svoje priority. Pokud je pro vás příjemnější bydlet nedaleko posilovny, nákupního centra, restaurací či kina, nebyli byste v bytu na kraji města šťastní, i když má krásný výhled a byl za rozumnou cenu. Buďte nároční už při prvním kole rozhodování.

Výhodou nových bytů je už jejich podstata

Dokončený developerský projekt, pokud ho firma zpracovala kvalitně, představuje velký komfort. Vše je nové, od společných prostor, přes rozvody vody a elektřiny, až po technologie. Díky moderním stavebním materiálům a péči, kterou do nové budovy dělníci dají, by vás několik příštích let neměly trápit prasklé trubky, odpadávající kachličky nebo problémy s odpadem.

Na druhou stranu se většinou nemůžete do bytu ihned nastěhovat, protože čekáte na dokončení stavby. Ocitnete se v první fázi výstavby, můžete čekat i řadu dlouhých měsíců. Při koupi tohoto typu bytu je nutné počítat i s vysokou počáteční investicí. Ta by se vám ale mohla během života vrátit.

Hledáte-li byt v centru města, může být těžké se ho dopátrat, protože v zastavěném středu je velmi málo vhodných pozemků k výstavbě. Vyplatí se proto buď počkat, nebo se začít poohlížet po projektu na periferii a přehodnotit vlastní priority. Příkladem spojení dostupnosti do města a bydlení blízko přírody je projekt u Šárky v Praze.

Jak si vybrat dobrého developera?

Na trhu působí řada firem, ne každá ale dokáže splnit vaše očekávání. Nejlepší řešení je nechat si developera doporučit od známých. Zeptejte se přátel nebo kolegů, s jakou stavební firmou nebo projektem mají zkušenost. Osobní doporučení je nejefektivnější cesta. Sledujte recenze, diskusní fóra a aktivně se zajímejte o kvalitu projektů vybraného developera.

Před podepsáním jakékoli smlouvy si ji důkladně přečtěte. V první řadě si ověřte, zda vůbec a jak bude projekt realizován, ověřte si v rejstříku pravost developerské firmy a ujistěte se, že nemovitost nemá žádná věcná břemena nebo další překážky, které by vám mohly v budoucnu zamíchat s případným prodejem bytu.

Autor článku: Jolana Halalová

Komentáře

Komentáře