Trápí vás při vaření pára? Vsaďte na italské digestoře ELICA!

Hlavním úkolem digestoří je odsávání pachů a par. A těch se v kuchyni, pokud se v ní vaří, vytváří hodně. A pára, která není ničím jiným než plynným skupenstvím vody, a tudíž přispívá ke vzniku vlhkosti v místnosti, nesvědčí nikomu a ničemu. Elektronice, nábytku, omítce ani člověku samotnému. Zbavit se jí přitom není vůbec složité. Pomůže vám třeba výkonná digestoř.

 

Na trhu se setkáte s několika typy digestoří. Digestoř můžete mít vestavěnou, podvěsnou, či komínovou. S vestavěnou digestoří je třeba počítat už před stavbou domu, a zahrnout ji tak do projektové dokumentace. Následná instalace vestavěných digestoří do již hotových kuchyní je téměř nemožná. Na rozdíl od digestoří podvěsných, které jednoduše zavěsíte nad sporákem pod kuchyňskou skříňku. Další možností je digestoř komínová (nejčastěji ostrůvková), která páru a pachy z místnosti z titulu svého názvu odvádí speciálním komínem.

Odtahová, recirkulační, nebo kombinovaná

Odsavače par se dále dělí na filtrační, odtahové a kombinované. Specializované e-shopy jako například italskedigestoře.cz ovšem zákazníkům nabízí i další typy digestoří, jako jsou rohové, výsuvné či velmi elegantní SNAP. Co se konkrétních výrobců týče, zárukou kvality je například značka ELICA. Za ní stojí slavný italský vizionář a lídr ve vývoji a designu, Ermanno Casoli, který první odsavač par ELICA vyrobil již v roce 1970. Od té doby ale uplynulo opravdu hodně vody a značka si vydobyla svou pozici na světovém trhu.

Nové, moderní a originální

K dnešnímu dni tyto vysoce kvalitní a designové odsavače uspokojily již miliony zákazníků, a to nejen svým designem, ale především inovativním přístupem a spolehlivostí. Nové, moderní a originální modely se připojují ke klasickým tvarům, které píší historii společnosti Elica. Ta se v průběhu let stala jedním z předních světových hráčů v tomto odvětví.

Příběh italské kvality

Příběh Elica je tak příběhem italské kvality, ve které značka hraje výraznou roli jako symbol italského know-how, designu, spolehlivosti a zkušeností. Digestoř Elica mění jednoduchý elektrospotřebič, kterým kuchyňský odsavač par je, v něco překvapujícího, funkčního a úžasného – jedním slovem Visionair.

Jaký model zvolit?

Záleží na vašem rozpočtu a samozřejmě i stavební připravenosti a celkových možnostech vaší kuchyně. Velmi slušný poměr ceny a kvality jednoznačně představují odsavače ELICA , jejichž ceny začínají na cifrách okolo 1400 korun. Pokud však nejste omezeni rozpočtem, doporučujeme investovat do kompletní, ať již indukční či plynové varné desky s odsáváním. Velké oblibě mezi zákazníky se těší především model ELICA NICOLA TESLA reprezentující systém „chytrého“ odsávání. Ten disponuje centrálním ventilátorem, který je schopen komunikovat s varnou deskou, od níž přijímá informace, na základě nichž nastavuje ideální hodnoty odtahu. Praktické, že?

 

 

 

Komentáře

Komentáře