Hyposplátka pomůže na cestě k vlastnímu bydlení

Vlastní zázemí je pro spokojený život nezbytné. A stále větší počet Čech. klade důraz na samostatnost. Zatímco v minulosti bylo běžné vícegenerační bydlení, dnes je jen málokdo ochoten žít ve společné domácnosti s rodiči. Navíc obvykle toužíme po nových obzorech. Proto se drtivá většina z nás již na prahu dospělosti vydává vyzkoušet si život za hranicemi rodného kraje. A nezřídka zjistíme, že jsme na novém místě šťastní a do původního bydliště se rádi vrátíme na víkend, dovolenou a svátky, ale nikoli natrvalo.

Zpočátku nám často stačí pronájem. Časem však zatoužíme po opravdovém domově

Během studia, případně prvních let na novém místě se často spokojíme s nějakou z dočasných forem bydlení. To platí zejména v případě, kdy nám jsou stále ochotní poskytnout opravdový domov rodiče či prarodiče. Často stále máme svůj pokoj a většinu osobních věcí u nich, fakticky ale už žijeme převážně v novém působišti. Studentům v této fázi obvykle stačí postel, skříňka a stůl na koleji, případně ve sdíleném pokoji, pracující obvykle volí podnájem pokoje ve sdíleném bytě nebo pronájem. Všichni nicméně víme, že nám takové obydlí nikdy nenabídne trvalou jistotu. Volíme ho tedy spíše jako dočasné řešení. A jakmile se rozhodneme opravdu usadit, případně dokonce založit rodinu, začneme se poohlížet po vlastní nemovitosti.

Když nedokážeme financovat koupi domu nebo bytu, pomůže hyposplátka

Pořízení nemovitosti je dnes nákladnější než dříve. V posledních letech se ceny domů a bytů v České republice vyšplhaly na vysoké částky a stále stoupají. Příčinou tohoto trendu je nejen vzrůstající poptávka, ale také nízká výstavba nových objektů. Velkou roli hrají i zpřísňující se normy na stavební řešení nemovitostí. V atraktivních turistických lokalitách je dnes navíc velké procento domů a bytů využíváno pro dočasné ubytování turistů. Musíme tedy počítat s tím, že do pořízení opravdového domova budeme muset investovat nemalou sumu. Někdy nám mohou pomoci rodiče či příbuzní, mnohdy ale nezbývá než využít úvěr. A skvělé podmínky nám nabízí hyposplátka.

Proč využít právě hyposplátku?

Hyposplátka nabízí úrokou sazbu již od 1,89 % ročně a k jejímu získání nám stačí mít k dispozici 20 % kupní ceny vybraného domu či bytu. Za její sjednání navíc nezaplatíme žádný poplatek. Jaká bude splátka hypotéky v budoucnu, můžeme ovlivnit rozložením doby splácení na kratší nebo delší dobu; hyposplátku si můžeme sjednat až na 30 let. Jak vysoký bude úrok a splátka hypotéky, si můžeme zjistit přímo v kalkulačce na webových stránkách. A najdeme tu i další relevantní informace. U hyposplátky si navíc můžeme vybrat dobu fixace úrokové sazby na 3 roky nebo 5 let a využít zrychlený proces schvalování úvěru.

Komentáře

Komentáře