I koupě bytu může být zábava, pokud víte, jak na to

Obáváte se koupě nemovitosti? I tak toužíte po bydlení, které poskytne perfektní zázemí celé vaší rodině? Pokud se na daný proces připravíte, seznámíte se s jednotlivými kroky, nakonec se hledání vhodného objektu promění v zábavnou činnost.

V první řadě byste se měli rozhodnout, zda byste se rádi nastěhovali do rodinného domu, nebo raději bytu. Protože má každý člověk jiné preference, měli byste si ujasnit, co od nového bydlení očekáváte. V následujících řádcích vám prozradíme, jak koupě bytu či jiné nemovitosti probíhá, abyste věděli, že se opravdu nemusíte ničeho bát.

Vyberte, zaplaťte a bydlete

Celému procesu předchází výběr konkrétní nemovitosti. V minulosti byly naprosto běžné časopisy s nabídkou realitního trhu, které jste mohli sehnat na různých místech úplně zdarma. S příchodem internetu se však začalo všechno přesouvat do digitálního prostředí, přičemž v současné době existuje nespočetné množství realitních portálů s mnoha inzeráty.

Jakýmsi nováčkem mezi realitními portály je CINCINK, což je projekt Komerční banky, jehož účelem je nabídnout prodávajícímu i kupujícímu komplexní služby.

Jakmile najdete vysněné obydlí, sjednejte si osobní prohlídku, abyste viděli interiér i exteriér na vlastní oči. Zaujala vás daná nemovitost? Chytla vás za srdce? Potom je ta správná. Pro financování zřejmě potřebujete sjednat hypoteční úvěr, protože se málokdy stane, že by člověk z vlastních úspor pokryl celou částku. Přímo na webové stránce CINCINK se nachází nástroj zvaný hypotéka kalkulačka a prostřednictvím něj si uděláte představu o hypotéce, její splátce a podobně.

Banka vám hypotéku schválí až v okamžiku podepsání předkupní, respektive kupní smlouvy. Po předložení kupní smlouvy jsou peníze uvolněny do bankovní úschovy, až po zapsání vás jako nového majitele do katastru nemovitostí banka uvolní peníze prodávajícímu.

Po nastěhování vás čeká ještě jedna povinnost, a tou je zaplacení daně z koupě nemovitosti. Jedná se o 4 % z kupní ceny, přičemž částku musíte zaplatit nejpozději do tří měsíců od vašeho zapsání do katastru nemovitostí.

CINCINK – férový realitní portál

Komerční banka před nedávnem oficiálně představila portál CINCINK, jenž sdružuje všechny služby využívané při prodeji, respektive koupi bytu. Z jednoho místa si tak objednáte třeba technickou inspekci budovy, daňové poradenství, právní služby a spoustu dalšího. Oproti ostatním realitním portálům se CINCINK pyšní tím, že nabízí možnost vložení inzerce zdarma, a to jak kupujícím, tak i prodávajícím či realitním kancelářím.

CINCINK je startup, jenž se neustále zdokonaluje a rozšiřuje své služby. Snaží se usnadňovat proces oběma stranám. Přímo na stránkách se dozvíte také celou řadu zajímavých a užitečných informací.

Komentáře

Komentáře