Malujeme s vášní

Jestliže jsme se rozhodli vymalovat byt, určitě k tomu máme své důvody, kterých může být několik. Například se nám stará malba již nelíbí, je poškozená nebo jednoduše chceme změnu. Vymalovat byt není zase tak těžká práce, ale každé řemeslo vyžaduje profesionála, aby výsledek byl dokonalý a takový, jaký si představujeme. Také vhodná volba barvy je velmi důležitá, protože v případě, že bychom zvolili ten nesprávný odstín, můžeme z útulného pokoje nebo prosvětlené chodby udělat nevkusnou místnost, která bude vypadat ponuře a tmavě.

Dokonalá proměna interiéru

Malování může náš interiér dokonale proměnit a budeme tak mít moderní a útulný byt. Proto bychom se měli držet nějakých barevných pravidel, kdy jedno z nich říká, že není vhodné používat více jak tři odstíny barvy v jedné místnosti.

Barvy hrají v našem životě velkou roli a ani v tomto případě tomu nebude jinak. Život totiž není jen černobílý a barevnost patří k naší společnosti. Jestliže si vybereme určitý odstín, závisí to samozřejmě na našem stylu, lehkosti, také na ploše a účelu místnosti.

Chodba je vstupní místností bytu

Mnozí podceňují výmalbu právě chodby. Přitom si neuvědomují, že je to místnost, do které se vstupuje a kterou host vidí jako první. Také musíme vzít v úvahu i to, že je potřeba trochu sladit chodbu s ostatními místnostmi v domě. Stěny na chodbě mohou být vymalovány například do světlé, pastelové, bohaté a tlumené barvy a moc se nedoporučuje bílá, protože je na ní vidět prakticky každá skvrna. Jako vhodnou alternativou se doporučují spíše klasické světlé odstíny hnědé, béžové, šedé a kromě toho bychom měli brát v úvahu, zda – li máme i vhodný nábytek pro tyto prostory, doplňky i osvětlení.

Jak vymalovat chodbu úzkou

Mnohé městské byty se vyznačují malou a úzkou chodbou. Jde o zcela nepohodlnou místnost, ale vždy se dá najít spolehlivé řešení i v  tomto případě. Pokud jí chceme zvětšit opticky prostor, zvolit bychom měli především světlé barvy. Lehké a jemné tóny barev zvolme tehdy, chceme-li se vyvarovat jakýmkoliv experimentům.

Malířská firma

Jestliže si netroufneme nejen na samotné malování a také na volbu vhodného odstínu, měli bychom oslovit profesionální malířskou firmu. Toto řemeslo je velmi žádané zejména proto, že firmy nabízejí spolehlivou a kvalitní práci, nemusíme se prakticky o nic starat a nemusíme dokonce věnovat čas ani konečnému úklidu. Ten mají mnohé firmy zahrnutý ve svých službách. Navíc jsou to profesionálové, kteří vědí, jak svou práci dělat dobře a kvalitně. Mají přehled o moderních trendech, dokážou také poradit s výběrem barvy a mají k tomu potřebné náčiní. Papírovou čepici a kbelík s vápnem ovšem nečekejte. Vápnem se bílilo dříve stavení a barvy byly spíše jen na papíře. Moderní malíři mají své nápady, fantazii a v neposlední řadě nám také mohou i poradit, jak kombinovat například určitý odstín s moderní tapetou. Samozřejmě je to všechno otázka vkusu a našeho stylu. Musíme brát v úvahu i to, že se musíme především dobře a příjemně v bytě cítit.

Komentáře

Komentáře