Aby vaše rekonstrukce probíhala jako po másle

Rozhodli jste se rekonstruovat své staré bydlení? Dobře děláte. V novém se přeci jen bydlí lépe než ve starém. Poradíme vám, co neopomenout a na co se zaměřit.

Rekonstrukce bytového jádra je jednou z nejčastějších typů rekonstrukce vůbec. Obzvláště panelové domy začínají pomalu dosluhovat a jednoduše přestávají vyhovovat parametrům moderního bydlení. A to je na místě změnit. Co vás čeká a nemine?

Vyvarujte se nereálných očekávání!

V první řadě se ujistěte, co od své rekonstrukce očekáváte. Uvědomte si, že každá rekonstrukce vychází ze stávajících a mnohdy ne zcela vyhovujících prostor, které jednoduše není možné nafouknout. Snažte se proto vyvarovat nereálných očekávání.

Na velikosti opravdu nezáleží

Každý designer vám ale potvrdí, že to o velikosti luxusní bydlení opravdu není – pokud se tedy v malé koupelně nebude těsnat 6 lidí. Ale i s malými prostory specializované firmy dokáží dělat hotové divy. Zřejmě znáte pořad Jak se staví sen. Většina aktérů své byty po řádění designérů nepoznává. A stejně na tom budete i vy. Výsledek vás při nejmenším mile překvapí. Šikovné české ručičky v kombinaci s moderními technologii dnes totiž dokážou přímo zázraky.

Pečlivě plánujte

Svou rekonstrukci si pečlivě a s předstihem naplánujte. Obzvláště rekonstrukce koupelny a kuchyně vyžaduje profesionální a citlivý přístup zároveň. Z toho důvodu nedoporučujeme, abyste se do ní pouštěli svépomocí.

Spolupracujte s profesionály

Vyberte si nějakou renomovanou firmu, jež se na rekonstrukce bytových jader specializuje (na internetu ji hledejte pod odkazy rekonstrukce bytového jádra Ostrava nebo rekonstrukce bytového jádra Havířov) a prokonzultujte s ní své představy. V některých vás podpoří, u jiných třeba navrhne jiné a většinou lepší řešení.

Sázejte na jistotu

Při rekonstrukci se většinou neobejdete bez nového vybavení. I jeho výběr doporučujeme svěřit profesionálům. Jinak totiž snadno na něco zapomenete. Sázkou na jistotu v tomto smyslu je například kuchyně či koupelna na míru (vybírejte pod odkazy koupelny či kuchyně na míru Ostrava nebo kuchyně na míru Havířov). To je v podstatě služba, jež se postará o kompletní realizaci včetně instalatérských služeb a montáže nábytku včetně doplňků. Vaším úkolem bude jen odsouhlasit návrh. O zbytek se postarají specialisté.

Komentáře

Komentáře