Jak se dá využít okrasný kámen v domácnosti? Praktická i dekorativní řešení pro váš dům

V dnešní době je trendem aplikace přírodních materiálů při stavbách a rekonstrukcích bytů a rodinných domů, ale také zahrad. Jde o prvek, který nachází nejen praktické využití. Najde se však i mnoho možností, jak kámen zakomponovat jako okrasný prvek.

Zahradní kameny

Na zahradě působí kámen velmi příjemným dojmem. Pominu-li jej jako stavební materiál, kterým se dají vydláždit příjezdové cesty, chodníky či prostory altánů apod., dá se pořídit i z hlediska designu.

Zajímavým řešením jsou kupříkladu dekorativní kameny, které zároveň dokážou oddělit jednotlivé části zahrady. Lze je rozmístit ve větším množství, elegantně a efektně však působí i solitérní kameny. Okrasné valouny zároveň zajistí, že exteriér vašeho domu nebude působit zbytečně fádně a uměle.

Kámen v interiéru

Nejen venku, dokonce i přímo doma má kámen bohaté využití. Klasikou jsou kamenné schody a obklady, jež mohou ozdobit třeba prostory koupelny, toalety či chodby. Kamenné schodiště je pro změnu mimořádně praktické, neboť se snadno udržuje a je vysoce odolné vůči poškození. Daleko více nežli dřevěné schody. Je pravdou, že tento materiál nepatří k nejlevnějším. Vyšší pořizovací cena je však kompenzována dlouhou životností a elegantním designem.

V interiérech se dále dají umístit také skleněné kameny. Působí mimořádně efektně, stačí je kupříkladu nasypat do větší skleněné nádoby a tou pak obohatit obývací pokoj, ložnici, případně další místnosti. Dají se pořídit v mnoha barevných variantách.

Kde pořídíte okrasné i stavební kameny?

Se širokou nabídkou okrasných kamenů přichází společnost Elka kámen, s.r.o., jež provozuje webové stránky obchodskameny.cz. V jejím sortimentu nechybí okrasné valouny, solitérní či skleněné kameny, ale také nabídka stavebních kamenů, které využijete při stavbě či rekonstrukci vašeho domova.

Komentáře

Komentáře