Sruby jsou v módě

Bydlení dnes představuje jednu z nejdůležitějších součástí našeho života. Lidé jsou různí, mají různé představy, různé sny, různá přání a požadavky, a to nejen na bydlení. Především chceme ale žít moderně, pohodlně a zejména tak, abychom se v domě či bytě cítili co možná nejlépe.

Srub je jednou z možností moderního bydlení

Není nic lepšího než dřevěný dům – jeho atmosféra, mikroklima a pohodlí nelze přirovnat k žádné z moderních budov. A postavený vlastními rukama se stává neocenitelným! Díky širokému výběru stavebních materiálů se s tímto úkolem snadno vyrovná jak profesionální stavitel, tak začátečník. Ale vzhledem k tomu, že dřevěný srub je jednou z možností, jak mít vlastní dokonalý dům a není to zrovna jednoduchý úkol, můžeme o pomoc požádat profesionální stavební firmu, která se stavbou srubů zabývá. Je to jednodušší v tom, že taková firma disponuje potřebnou mechanikou, mají odborné zkušenosti, poradí v případě, že budeme váhat nad projektem domu.

Sruby mají jistě své místo mezi tolika stavbami a jsou velkou konkurencí pro ultra moderní projekty, které se hodí ve většině případů jen do velkoměsta.

Žít ve vlastním domě, s dokonalou čistou dřevěnou vůní

Dřevo je ekologický a vysoce kvalitní stavební materiál, nepostradatelný ve stavebnictví, který se používal již od pradávna. Pozitivním rysem dřevěné stavby je především její šetrnost k životnímu prostředí. Dřevo je totiž dokonalý obnovitelný materiál. Má vynikající vlastnosti, které postrádáme u jiných stavebních materiálů. Dřevěné sruby poskytují příjemné mikroklima, jsou vhodné pro astmatiky a alergiky, a to také díky tomu, že dřevo dokonale dýchá, a tím si dokáže regulovat teplotu. V chladném počasí dům dokonale udržuje teplo, ale v teple uvnitř místnosti přitom převládá čerstvost a vzdušnost. Lidé tak vlastně dávají vale betonové džungli, která převládá právě ve velkoměstech, a raději se uchylují na venkov. Tady je srub doma.

Výhody srubových domů

Mezi asi největší výhodu srubů můžeme řadit především rychlost výstavby, kdy je stavba dokončena za několik týdnů. Úsporu času jistě všichni rádi uvítají. Cena je rovněž přijatelná a jako další výhody srubů můžeme uvést i to, že není potřeba vnitřní malba, omítky, že dřevo je velmi vhodné také kombinovat s jinými přírodními materiály, jako je například kámen nebo mramor.

O srub se ale také musíme náležitě starat, jen tak nám vydrží i 100 let pro další generace. O vhodných prostředcích je rovněž dobré si pohovořit s profesionály, kteří jistě vědí, jak svou práci dělat zodpovědně a dobře.

Jak už bylo řečeno, dřevěný srub dnes neztrácí na popularitě, koneckonců stále zůstává nejšetrnějším a nejbezpečnějším bydlení. Dřevo se zároveň vyznačuje vysokou pevností a dlouhou životností. Dlouhodobě udržuje teplo uvnitř, vytváří příjemné mikroklima a útulnou atmosféru v domě. Moderní stavební technologie a zpracování dřeva zabraňují hnilobě a praskání dřeva, trhlin a plísní. Ochranné látky po dlouhou dobu zachovávají barvu, původní vzhled a vlastnosti dřeva.

Komentáře

Komentáře