Radujte se ze své zahrady i po setmění

Zahrada by neměla být krásná jen přes den, ale i večer a v noci. Správně zvolené venkovní osvětlení jí navíc dá naprosto novou dimenzi. Zahradní večírek pak bude jedním slovem nezapomenutelný.

Něco do sebe může mít i pouhá večerní či přímo noční relaxace na zahradním lehátku. Postříkejte se repelentem proti komárům a za svitu měsíce a magických venkovních světýlek se ponořte do svého vnitřního světa. Třeba se probudíte až druhý den ráno.

Buďte praktičtí

Skutečnost bývá taková, že na zahradní osvětlení si většinou vzpomeneme pozdě. Mnohá svítidla se totiž neobejdou bez klasických elektrických rozvodů, jež je samozřejmě nejlepší instalovat ve stejné době jako rozvody v domě. Také byste si měli rozmyslet, jestli svou zahradu budete osvětlovat jen sezonně, nebo celoročně. To jsou všechno parametry, které při výběru náležitého venkovního osvětlení hrají důležitou roli.

PREZENT CORDOBA 61018
zdroj: profisvitidla.cz

Nesviťte sousedům do ložnice!

Dalším klíčovým parametrem je velikost plochy, již budete osvětlovat. Zde platí přímá úměra: čím větší plochu chcete osvětlit, tím výkonnější osvětlení si budete muset pořídit. Zase si ale dejte pozor, abyste neoslňovali sousedy a nesvítili jim přímo do ložnice.

Efekt nebo bezpečí?

Rozmyslete si také, zda máte zájem spíše o osvětlení dekorativní nebo by mělo plnit především funkci bezpečnostní, a jeho primárním úkolem tak bude zamezení úrazů všeho druhu, tedy pádům do bazénu a zlomeninám v důsledku zakopnutí o dekorativní kámen.

Elektrické nebo solární napájení?

Jaké máte možnosti? Posvítit si venku můžete prakticky dvěma způsoby: klasickými elektrickými svítidly se standardním či nízkým napětím a zdroji s napájením bateriovým či solárním. To je samozřejmě nejlevnější, protože využívá energii ze slunce. Taková světla musíte umístit na místa, na něž přes den dopadá největší množství slunečních paprsků.

Nakupujte na profisvitidla.cz

Bohatý výběr venkovních a zahradních svítidel najdete například na profisvitidla.cz, což je e-shop specializující se na osvětlení všeho druhu. Lampy, lustry, LED žárovky, inteligentní osvětlení zde máte pod jednou internetovou střechou. V případě jakýchkoliv dotazů se nezdráhejte obrátit na odborný personál, který světly přímo žije, a tím pádem o nich ví snad vše.

Komentáře

Komentáře