Jak vybrat nábytek do zasedací místnosti?

Firemní prostory musí být zařízené tak, aby se v nich vaši zaměstnanci cítili pohodlně. Zvýší to pracovní morálku, což je pro firmu jedině dobře. Poznáte to na obratech a ziscích. Máte-li v rámci sídla prostory pro zasedání, kde se setkáváte i s obchodními partnery a klienty, je zapotřebí takovouto místnost kvalitně vybavit. Jde totiž o reprezentaci vaší společnosti. Jaký nábytek by v ní neměl chybět a na co si dát pozor při jeho výběru?

Jednací stůl

Středobodem každé zasedací místnosti je vždy jednací stůl. Důležitá je hlavně jeho velikost. Má být odvozena od počtu lidí, s nimiž pracujete. Počítejte ale s určitou rezervou navíc. Ideální je dlouhý stůl, kdy hlavní osoby sedí v čele, ostatní pak podél něj. Do kanceláří se vždy nejvíce hodí stoly černé barvy, rozhodně nepořizujte nábytek s nějakým extravagantním vzhledem.

Židle a křesla

Pro dostatečné pohodlí je dále nutné vybrat také kvalitní konferenční židle. Pakliže se zasedačka využívá spíše méně, stačí obyčejné levnější židle za pár set korun. Vždy by ale měly mít sedák i opěradlo s polstrováním, zapomeňte na jednoduché plastové židle, ty se hodí maximálně někam na neformální posezení na zahradě.

Luxusnější židle jsou vhodné tehdy, používají-li se častěji. V tom případě zvolte varianty s polohovatelnou výškou, pojezdovými kolečky a opěrátky.

Akustické panely

V zasedací místnosti je často ruch, který může znepříjemnit činnost osobám v sousedních kancelářích. Proto není na škodu si na stěny pořídit akustické panely. Zabrání pronikání hluku mimo zasedací místnost. Zároveň mohou být i určitým dekorativním prvkem, který obohatí jinak fádní bílé stěny zasedačky.

Pokud jde o podlahu, pro zasedací místnosti je nejlepší volbou položení koberce s krátkým vlasem. Dokáže rovněž tlumit hluk a nárazy, zároveň přispívá k útulnější atmosféře.

Komentáře

Komentáře