Myčka vám ušetří nejen práci, ale také vodu

Technologie se neustále vyvíjejí, ostatně značné pokroky nastaly také na trhu s domácími spotřebiči. Třeba takovým ukázkovým příkladem je myčka na nádobí, která vám šetří nejen práci a čas, ale také vodu. Věřili byste tomu, že spotřebuje mnohem méně vody než vy při ručním umývání? V následujících řádcích vás provedeme výběrem myčky.

Jak vůbec myčka funguje?

Princip je celkem jednoduchý. V první řadě je nádobí ostříkáno několika proudy teplé vody v kombinaci se saponátem, čímž se rozpustí a smyjí nečistoty z nádobí. Vzápětí je nádobí opláchnuto čistou vodou, aby se zbytky jídla a saponátu odplavily pryč. Poslední oplach horkou vodou obsahuje také leštidlo, tudíž se nemusíte obávat kapek na povrchu nádobí. Skleničky jsou perfektně naleštěné, a tak se nebudete stydět dát je na stůl návštěvě. Závěrem probíhá sušení, během něhož se odpaří voda z horkého nádobí.

Jaké výhody myčka přináší?

Samozřejmě kromě značné úspory času vás potěší právě úspora vody a energie. Pokud byste umývali nádobí v ruce pod tekoucí vodou, tak na umytí nádobí po jednom jídle spotřebujete zhruba čtyřicet až sedmdesát litrů teplé vody. Jak je na tom myčka? Tak ta je schopná například dvanáct sad nádobí (počet nádobí, který čtyřčlenná rodina našpiní během celého dne) umýt s třinácti až třiceti litry vody v závislosti na tom, jaký zvolíte program. Značný rozdíl, nemyslíte?

Ještě než půjdete kupovat myčku…

Předtím, než vůbec půjdete do obchodu, byste si měli ujasnit, co vůbec od myčky očekáváte, jak by měla být velká, zda by to měla být vestavěná myčka, nebo samostatně stojící a podobně. Zaměřte se také na programy, které jednotlivé modely nabízí, abyste potom nebyli zklamaní, že neumí to, co umí myčka u vašich sousedů. Jsou k sehnání úzké varianty, tedy slim, jež jsou vhodné zejména do kuchyní, kde nemáte příliš mnoho prostoru nazbyt. Počítejte však s tím, že kapacita slim myček je o něco nižší, ale třeba pro bezdětné páry je naprosto vyhovující.

Pokud bychom se měli zaměřit na konkrétní značku, tak si vezmeme například AEG. Jedná se o předního výrobce domácích spotřebičů, který má na tuzemském trhu silné postavení. Potěší vás, že u myček AEG je spodní koš vybaven systémem ComfortLift, což znamená, že ho můžete umístit až do tří vyvýšených poloh, a tím si zpříjemnit skládání i vyndávání nádobí.

Dále mají myčky vyhrazené místo pro extrémně špinavé nádobí, tudíž se nestane, že vytáhnete skleněnou misku špinavou ještě od bramborového salátu či rajčatové omáčky. Jedná se o zónu zvanou SprayZone, tudíž nádobí nemusíte namáčet, ani předmývat, což vám opět šetří práci. Podívejte se tedy do pestré nabídky značky AEG, určitě vyberete pomocníka i do vaší domácnosti.

Komentáře

Komentáře