Domácí vinotéka pro vhodné skladování vína

Milovník vína nemusí nutně vlastnit několik hektarů vinice, ani ukrývat svůj tekutý poklad ve vinném sklípku. Pro domácí potřebu jistě postačí mnohem skromnější řešení. Velké oblibě se v poslední době těší například domácí vinotéky a chladničky, které zajistí vhodné skladování vína i na delší dobu. Nabídka je ovšem poměrně široká, tudíž je vhodné zohlednit při výběru nejdůležitější kritéria. Pak už stačí jen kvalitní víno a můžete se těšit z vlastní sbírky uložené v designové chladničce.

zdroj: chladnickanavino.cz

Vestavná vinotéka do bytu i baru

Pro domácí využití i potřeby podniků se skvěle hodí vestavná vinotéka. Vyrábí se v různých velikostech a je přímo určena k zabudování do baru, stěny či pod kuchyňskou linku. Zapadne tedy do každého interiéru, a navíc ušetří i trochu místa. Dvířka jsou ve většině případech vyráběny z tvrzeného skla, tudíž zaručují bezpečnost i stylovou prezentaci vín. Celkový dojem dotváří kromě elegantního provedení také dřevěné police.

Chladnička na víno slouží jako skvělý pomocník v každé domácnosti, kde je tento lahodný nápoj v oblibě. Nejenže poskytuje vhodné podmínky pro skladování, zajistí navíc, že bude víno neustále připraveno k degustaci. Domácí vinotéka s více chladícími zónami také poskytuje možnost skladovat bílé i červené víno dohromady, aniž by to narušilo jejich teplotní standardy. Široká nabídka zajistí, že si budete moci vybrat z nejrůznějších velikostí. 8 nebo 36 lahví, to je jen na vás.

zdroj: chladnickanavino.cz

Jaká by vinotéka měla být?

Při výběrů vinotéky je důležité ujasnit si, co od ní očekáváme. Pokud toužíte po velice tichém spotřebiči, jistě vám bude vyhovovat vinotéka chlazená pomocí termoelektrického článku, její provoz ovšem vyžaduje vyšší spotřebu elektrické energie. V případě kompresorového chlazení je tomu přesně naopak. Možnost skladovat různé druhy vína pohromadě zase zajistí vinotéka s více zónami chlazení. Podstatnou roli při výběru mohou hrát také doplňkové funkce jako například vnitřní osvětlení, zámek nebo výsuvné police.

Pro zachování kvality vína není nic důležitějšího než vhodné skladování, které se naštěstí dá zařídit i bez pořizování vinného sklípku. Vinotéky, které k tomuto účelu přímo slouží, však nejsou pouhými ledničkami. Nejen, že se perfektně „postarají“ o víno, ale také o váš chuťový požitek.

Komentáře

Komentáře