Nenechte se šikanovat velkým dodavatelem

Přemýšleli jste někdy nad tím, podle čeho si vybíráte dodavatele elektřiny nebo plynu? Může to být lepší cena, podmínky, fixace nebo další služby, které můžete využít. Velmi důležitý je ale také přístup firmy ke svým klientům. U velkých dodavatelů se často stává, že nereagují dostatečně rychle, případně nejsou flexibilní co se nápravy týče. Jde především o to, že je pro ně klient jen pouhým číslem smlouvy a nejde jim ani tak o spokojenost svých zákazníků jako o vlastní profit. Není to špatně?

Proklientský přístup by měl být automatický

Ať jde o jakékoliv služby zákazníkům, klient by měl být na prvním místě. Ale realita bývá často jiná. Klient je ten, co otravuje, nerozumí a nechápe. Tak by to v žádném případě vypadat nemělo a reakce by měla být jasná – odchod a změna. Všichni vás lákají na levnou elektřinu, ale nikdo vám už nezaručí, jak se bude chovat, když budete mít problém. U menších dodavatelů je tomu jinak. Chovají se přátelsky a záleží jim na spokojenosti svých zákazníků. Chtějí nabízet jiné služby a komfort než gigantové, kterým jste jedno.

Nebojte se změny

My Češi jsme velmi konzervativní a neradi cokoliv měníme nebo jdeme vstříc rizikům. A je to i celkem pochopitelné. Určitě ale není dobře sklopit oči, když se vám děje něco nesprávného. Levný plyn vám může nabídnout i menší firma. Za podobné nebo stejné ceny. Přidanou hodnotou budiž dobrá klientská podpora. S přechodem k jinému dodavateli vám pomohou, stačí jen vyplnit plnou moc a udělají to za vás. Nikdy to nebylo jednodušší. A papírování vás nezničí.

Transparentnost a hodnocení

Nejste si jistí, že je to dobrý nápad? Zkuste si menší firmu proklepnout. Jednou z nich je například https://www.epet.cz/. Na jejich webových stránkách najdete všechny informace, takže se můžete ujistit o cenách a podmínkách. A o správnosti vašeho rozhodnutí vás mohou přesvědčit klientské recenze. Dnes se hodnotí naprosto všechno, proč ne dodavatel energií. Podle jejich referencí si pak uděláte obrázek i vy sami. Případně vám poslouží zákaznická linka.

Komentáře

Komentáře