V Praze najdou byt podle svých představ i ti náročnější

V posledních několika letech se výrazně zvýšily nároky na bydlení. Především mladší generace se stěhuje do hlavního města kvůli atraktivnějším pracovním nabídkám a bohatému nočnímu životu. V samotném centru české metropole málokdy natrefíte na nemovitost, která by vás zaujala po všech stránkách. Odrazující je především pořizovací cena. Přijatelnější alternativou jsou byty v okolních městských částech, jako jsou Praha 3, Praha 6 a Praha 10.

zdroj: psn.cz

Historickými skvosty je doslova posetá Praha 3, ať už se jedná o památníky, kostely anebo jiná náboženská místa. V Praze 6 se zase snoubí starobylá a moderní architektura s malebnou přírodou. Stojí zde například Národní technická knihovna, funkcionalistická Müllerova vila a hvězdicovitý letohrádek Hvězda na Bílé hoře. Desátý obvod Prahy je zdoben měšťanskými domy, vilovými čtvrtěmi a sídlišti s mnoha činžovními domy. Ve všech čtvrtích se vám dostane kompletní občanská vybavenost. Jakmile si vyberete konkrétní lokalitu, potom se pusťte do hledání skutečného domova. Byt by vás měl chytnout za srdce hned, co překročíte jeho práh.

Co by měl splňovat luxusní byt?

Pokud toužíte po luxusním bydlení, pomohou vám následující řádky, v nichž vám prozradíme, co by takový byt měl všechno splňovat, abyste dosáhli nadstandardu. Dispozice interiéru by měly být navrhnuty s ohledem na funkční a estetické nároky zájemce, přičemž takových kvalit se těžko budete dožadovat v bytových jednotkách starých desítky let.

Dalším rozhodujícím faktorem při výběru bytu je jeho velikost. V luxusním apartmánu se zřejmě nechcete uskromňovat, co se prostoru týče. Většinou se tak jedná o nadstandardně velké nemovitosti, jejichž obytná plocha je doplněná ještě venkovní terasou anebo balkonem, z něhož se otevírá výhled na historické srdce Prahy.

zdroj: psn.cz

Luxusní byty navrhují přední architekti

Zřejmě se nepřestěhujete na klasické sídliště, kde je budova na budově. Do kurzu se dostávají developerské projekty, jež nemají s masovým segmentem takřka nic společného. O návrh výjimečných rezidencí se starají přední architekti, kteří v návrhu odráží současné trendy v oblasti bydlení.

Ceny prémiových bytů v Praze v posledních šesti letech výrazně rostou, a tak můžete luxusní byt vnímat i jako zajímavou investiční příležitost.

Nadstandard tvoří zejména lokalita

Pravděpodobně si řeknete, že bydlet mimo hlavní město a dojíždět každý den do práce je lepší. Po několika týdnech či měsících vás však unaví prodírat se den co den ucpaným městem. Luxus tvoří zejména lokalita. Jak jsme výše zmínili, z Prahy 3, Prahy 6 a Prahy 10 máte centrum hlavního města na dosah ruky. Snadno se dostanete do práce, k památkám, na letiště, prostě všude, kam si jen vzpomenete.

Jestliže přemýšlíte nad koupí nemovitosti v Praze, doporučujeme zhlédnout pestrou nabídku na https://www.psn.cz/.

Komentáře

Komentáře