Nákup sedací soupravy: Těchto 5 věcí si určitě promyslete předem

Víte, jaký nábytek je v obývacím pokoji dominantní? Ano, odpovídáte správně, jedná se o sedací soupravu. Vždyť právě ona tvoří jakési srdce této místnosti, a rozhodně se proto vyplatí vybírat konkrétní model s velkou rozvahou. Chystáte-li se aktuálně k nákupu sedací soupravy, jste na správném místě. My se totiž přesně zaměříme na 5 nejdůležitějších aspektů, s nimiž byste měli v každém případě počítat.

1. Tvar sedačky v hlavní roli

V první řadě se soustřeďte na tvar vaší nové sedací soupravy. Odvíjet by se měl především od charakteru dané místnosti, v níž bude. Do velkých obývacích pokojů se standardně nakupují sedací soupravy do U, anebo komplety tradičního prostorového gauče a křesel doplněné o taburety. Naopak v menších interiérech si najdou své místo rohové sedací soupravy menší konstrukce.

2. Bytelná konstrukce

Na tento aspekt si dejte velký pozor. Optimální je, když konstrukci tvoří masivní dřevo, případě dřevotříska doplněná o kovový skelet. Tím pádem se konstrukce sedací soupravy nijak nerozjíždí, je pevná a bez problémů dokáže vydržet i přítomnost neposedných dětí.

3. Rozkládací mechanismus

Koupíte-li si sedací soupravu s rozkládacím mechanismem, získáte ještě další úložný prostor a hlavně lůžko navíc. Když přijede návštěva, budete ji mít kde ubytovat. Jen si u rozkládací sedací soupravy dejte velký pozor na ovládání mechanismu rozložení konstrukce.

4. Kvalita potahové látky

Neberte hned první sedací soupravu, na kterou narazíte. Zpravidla mívá totiž upraven povrch tou nejtenčí standardní látkou. Volit přitom lze poněkud praktičtější kůži, semiš anebo zesílenou tkaninu.

5. Cena sedací soupravy

Ta se může pohybovat od několika tisíc korun až po několik desítek tisíc. Za kvalitu se ale rozhodně vyplatí připlatit. Zajímavou alternativou jsou i mnohé netradiční varianty, jako je třeba sedací pytel. Podívejte se ostatně do eshopu Dona-shop.cz a vyberete si model dle vašich představ.

Komentáře

Komentáře